Başvuru Sorgulama

Anasayfa / Başvuru Sorgulama
Başvuru sonucunuzu öğrenebilmek için Yıl, TC Kimlik No ve Başvuru Numarası bilgilerini doğru bir şekilde giriniz...
TC Kimlik No *
Yıl*
Başvuru No*
Güvenlik Kodu *
Yenilemek için tıklayınız

Başvuru Sonucu *

Sayın ERMAN ÖZÇELİK,
09.02.2021 12:03:33 tarihli başvurunuz değerlendirilmiş olup başvuru ile ilgili açıklamalar aşağıda verilmektedir.
Bilgilerinize rica ederiz.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı
TarihAçıklama
17.02.2021 11:52:55
Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım vb. aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" na göre Bakanlığımızca yürütülmektedir. Kayıtlı başvurunuza istinaden 11/02/2021 tarihinde 5996 sayılı Kanun kapsamında resmi kontrol yapılmıştır.Yapılan denetimde işyerinde şikayete konu ürüne organoleptik ve duyusal muayene yapılmış olup herhangibir uygunsuzluğa rastlanmamıştır.Satış ve depolama koşullarının uygun olduğu tespit edimiştir. Ürünle ilgili şikayetin üretim yeri ile ilgili olduğu kanaatine varılmıştır.Şikayetin konusu ürünün, Tarım Taç TarımTarımsal Gıda Sanayi Proje ve Mühendislik Hizmetleri Araştırma Üretim Pazarlama A.Ş.'nin üretimi olduğu, ( TR22-0290) İspat Cami Mahallesi Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı No:17/1 Keşan / EDİRNE adresinde olması nedeniyle şikayetin üretim yapılan yerde değerlendirilmesi kanaatine varılmıştır.
08.03.2021 14:36:08
Alo Gıda Hattına gelen 2021-6037 nolu şikayet üzerine İspatcami Mah. Şehit Astb. Ömer Halisdemir Bulvarı No:17 Keşan Edirne adresinde faaliyet gösteren Tarım Taç Tarım Tarımsal Gıda San. Proje ve Müh. Hizm. Araş. Ürt. Paz. A.Ş.-Süt İşletmesi işletmesine 18.02.2021 tarihinde resmi kontrol amacıyla gidilmiştir. Yapılan resmi kontrolde şikayete konu Peysan Kaşkaval Kaşar Peynir üretim hatlarında yapılan incelemede çalışan personelin iş kıyafetleri ve bone, eldiven,kolluk ve maske gibi koruyucu malzemeleri kullandığı görülmüştür. İlgili ürünün üretim tarihi olan 04.01.2021 tarihinde üretim hattında çalışan personelle ilgili ön gereksinim programları kapsamında yapılan kontrollere ilişkin kayıtların düzenli olarak tutulmuş olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca denetim sırasında üretilen Kaşkaval kaşar peynirlerde yapılan incelemede herhangi bir yabancı madde görülmemiştir. İşletme genelinde yapılan denetimde işletmenin faaliyetini asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak sürdürdüğü tespit edilmiştir. Şikayete konu ürüne herhangi bir çapraz bulaşma olup olmadığının belirlenmesi amacıyla mikrobiyolik analiz için numune alınarak yetkili laboratuvara teslim edilmiştir. Analiz sonucu Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterleri Yönetmeliğine aykırı çıkmıştır. Konu ile ilgili işletmeye idari yaptırım uygulanacaktır
* Başvuru sonucunun üçüncü kişilerle paylaşılması halinde oluşabilecek olumsuzluklardan kaynaklanan hukuki ve cezai sorumluluk başvuru sahibine aittir.